Fredag

Idag blev det tacopaj à la gi till middag. Den är gjord på sojamjöl istället för vetemjöl. Är andra gången jag gör den, och idag blev den bättre än sist. Men det blir inte alls samma konsistens i pajskalet, nästa gång tror jag att jag helt enkelt skippar skalet och gör en "gratäng" istället. Eller vanlig paj.

Tycker inte att det är tillräckligt kul att prova mig fram med gi så jag orkar inte vara hundra procent noggrann för all framtid.

Läste på tacokryddan att den innehåller mest druvsocker, om man vill vara duktig så borde man ju göra egen krydda. Men jag är nog inte tillräckligt duktig. ;)

Kommentarer gör mig glad
Jassieofficial - En Blogg för ALLA!

Olika pajer är fan de bästa som finns. Speciellt tacopaj! :D

2012-04-13 @ 19:37:32
URL: http://jassieofficial.blogg.se/
Susanne

Ser gott ut. Jag har alldeles nyligen kopierat ett recept på egna tacokryddor ur Allers 9/12. 1 tsk salt, 2 tsk chilipulver. 1 tsk spiskummin, 2 krm cayennepeppar, 1 tsk citronpeppar och 2 tsk paprikapulver. Blandningen räcker till ca 500 gr köttfärs.Det här har jag inte provat, men det verkar "bra". Det klarar du också. Alla kryddorna utom saltet finns i de "vanliga" små glaskryddburkarna. Lycka till!

2012-04-13 @ 20:08:49
Räven

Spiskummin är den magiska kryddan som ger tacosmaken

2012-04-13 @ 22:02:13
sandra

Åh, mums! Jag har recept på både god tacogratäng och tacopaj utan vetemjöl och andra dumheter ifall du vill testa en annan gång. Vill inte bombadera dig med tips men ifall det skulle vara intressant får du hojta till :) Det är jobbigt när man lägger ner tid och testar recept och det inte blir hundra, drar ju liksom ner motivationen rätt rejält.

2012-04-14 @ 07:56:33
URL: http://atilio.blogg.se/
Hanna

Tack Susanne (och Räven)! Tror jag har alla de kryddorna hemma faktiskt, ska prova när de färdiga tacokryddan är slut. :)

2012-04-14 @ 12:28:15
URL: http://skrynkel.blogg.se/

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: