Kameraprylar på G

Har varit sugen på ett macroobjektiv ett tag, för jag gillar att fota blommor och hundnäsor på nära håll. Men jag lever på en för tajt budget för att kunna göra slag i saken just nu. Men så snubblade jag över något som heter närbildslins. Den fäster man bara på objektivet man har och vips så kan man komma närmare motivet.

Självklart kommer det aldrig att komma i närheten av ett macroobjektiv kvalitetsmässigt, men för mig är det perfekt just nu. En budgetvariant som jag kan använda för att se om ett riktigt macro är något för mig eller inte. Jag valde dessutom en billigare variant än Canons egna och det kan innebära ytterligare en kvalitetsförsämring - men jag är villig att ta risken. (Yepp, så fattig är jag).

Förutom närbildslinsen så beställde jag också en polariseringslins. Det har jag funderat på att skaffa ett bra tag. Vill minnas att Nevnarien-Elin gjort/varit med och gjort instruktionsvideon (?) som Scandinavian Photo har här.

Sist men inte minst beställde jag en liten blåspensel. Det borde jag skaffat för länge sen, men jag är en slarver.

Åh vad jag önskar att jag hade mer pengar att spendera på kameragrejer, det finns så mycket jag vill prova och jag tror det gör att man utvecklas också. På önskelistan står, förutom ett macroobjektiv; ett vidvinkel och ett tele, lite färgade filter bara för att prova (först ett grått), nytt stativ (med kulled), en extern trådlös blixt eller två. Och en studio kanske skulle vara skoj. Och en bil för att kunna ta mig till häftiga platser som inte ligger nära mig.

Ja, det kanske spårade lite på slutet. Men en vacker dag..

Avslutar med en bild på en snigel, snart kommer jag kunna komma ännu närmre... Mys?Kommentarer gör mig glad
sandra

Åh, vad skönt det hade varit om man hade hur mycket pengar som helst så man kunde få testa alla de där objektiven. Jag köpte ett teleobjektiv för något år sedan för att sen inse att jag inte trivdes med att fota på det sättet. Så det är jäkligt tråkigt att det ska vara så dyrt när man kanske inte vet hur mycket man kommer använda det.Närbildslins är ju ett jättebra tips ifall man inte har ett macroobjektiv!

2012-04-27 @ 07:33:29
URL: http://atilio.blogg.se/
Susanne

Du kommer att bli rikare med tiden...Hoppas du snart kan köpa något av det du önskar dig:)Kram

2012-04-27 @ 21:30:38

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: