Lax från Jörn

Det blev "lax från Jörn" till middag, mumsigt. Idag har jag ersatt stenbitsromen med tångcaviar (som är vegetariskt).
Har funderat på det här med köttätande den senaste tiden. Egentligen tycker jag att alla borde ta ett större ansvar och minska ner på köttätandet, både av moraliska skäl (många djur får lida) och av miljömässiga skäl. Men samtidigt är jag extremt lat och bekväm, det är lätt att bara rulla på i gamla hjulspår. Plus att jag verkligen gillar kött.

Men jag har bestämt att jag ska prova mig fram med mer vegetarisk mat, ersätta en sak i taget om jag tycker att det smakar bra och om det inte är mycket dyrare. Jag tar det steg för steg, så som jag känner för och förhoppningsvis känns det då inte jobbigt och övermäktigt.

Sen tycker jag också att köttfri-måndag är ett urbra koncept. Egentligen borde jag utmana mig själv och ha två köttfria dagar, för en dag i veckan är faktiskt inte svårt. Många äter säkert redan vegetariskt minst en gång i veckan (tex pannkaka eller grönsakssoppa).

Kommentarer gör mig glad
mia

heja! säg till om du vill ha lite goda recept :)

2012-04-13 @ 08:27:06
URL: http://miakarolina.blogspot.com
sandra

Låter smart det där tycker jag. Något som många fler verkligen borde tänka på. Dessutom är ju vegetarisk mat grymt gott! :)

2012-04-13 @ 11:08:08
URL: http://atilio.blogg.se/
mia

hm, jag har ingen koll på gi. har en mumsig kikärtssoppa och mandelbollar (är godare än det låter), men vet inte vad du äter och inte :P

2012-04-13 @ 12:15:36
URL: http://miakarolina.blogspot.com

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: