Saga och vattensvansen

Det var i söndags som jag uppäckte att något var fel. När vi var inne så var Saga orolig och ville inte gå och lägga sig, trots att det bara var 2 timmar sen vi kommit hem från en långpromenad. Jag tog ut henne igen, ifall att hon kanske var dålig i magen eller så.
När vi kommer ut så ser jag att svansen bara hänger rätt ner, det brukar den inte göra. Men jag tänkte att det bara var en tillfällighet. Så gick vi en liten sväng och när hon sätter sig för att kissa så lyfter hon inte upp svansen som hon brukar utan den tar emot marken. Likadant när hon ska göra nummer två. Mycket konstigt.
Min första tanke var att den var bruten. Det skulle ju inte vara nån större överraskning om damen lyckats med det, hon är ju ganska glad och vild. Men sen kom jag på att det kunde vara vattensvans. Hon har inte haft det förut, men en kompis hund har haft det.

In och googla samt slå upp i min bok om hundsjukdomar. Google är både en vän och fiende i såna här lägen, man kan hitta mycket bra information, men man kan också skrämma upp sig något fruktansvärt. Valde att avvakta med veterinär tills dagen efter. Kände mig lite taskig, men tror det var ok. Modig/dumdristig som jag är så gav jag henne en tablett smärtstillande som vi hade hemma (har ett mindre apotek hemma från alla turer med hennes analsäckar), och då kom hon till ro.

Nästa dag åkte vi till veterinären och hon trodde precis som jag att det var vattensvans. Till saken hör ju att jag faktiskt duschade henne i fredags och det är ganska kallt i vår lägenhet, samt att nästa dag låg hon stilla en del i bilen. Vi fick smärtstillande/antiinflammatoriskt utskrivet och Saga ska äta det tills imorgon. Jag tycker att det blir lite bättre för varje dag. :)

Känns ju hemskt elakt att (kanske) ha orsakat henne smärta, känns också orättvist eftersom jag faktiskt tänker på att torka henne noga och alltid bäddar ner henne efter att hon duschat. Och jag gör det alltid efter sista promenaden på kvällen, så att hon ska torka över natten. Men, sen är hon ju lite otursförföljd min fröken.

deppig tjej?

Saga för en vecka sen ungefär.
Kommentarer gör mig glad

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: