Såhär nära kommer jag


Kom precis in från min lilla "testrunda" och har kikat igenom bilderna lite snabbt. Det vart en del skräp, men en del fina också. Är hyfsat nöjd eftersom det var första gången jag provade att fota på det här sättet. Närbildslinserna jag beställde är i olika styrkor (+1, +2, +4 & +10) - jag hade bara med mig den starkaste idag - och de funkar ungefär som om du satte ett förstoringsglas framför kameran.

Till en början tyckte jag att det var svårt att hitta fokus (auto-fokus funkade inte alls). Dels för att det blåste en del (och när man är så nära motivet så försvinner det ju helt ur bild då). Och dels för att det är så himla pluttiga marginaler.
Sen så fungerade det inte riktigt som vanligt när jag skulle välja bländare. Utan närbildslins så brukar jag välja bländare mellan 1,8 - 5 när jag fotar t.ex. blommor, beroende på hur suddig bakgrund jag vill ha. Med närbildslinsen blev det minimalt område i fokus om jag använde bländare 1,8. Men det beror ju också på vad man vill ta för sorts bild, det var inga problem med själva ljuset utan bara att det blev väldigt mycket sudd och väldigt lite blomma.

Jag vet inte om jag uttrycker mig på ett vettigt sätt, och har inte helt koll på teknik/termer men såhär är mitt första intryck i alla fall.

Nu måste jag öva både på tekniken och på att hitta motiv när jag är ute (förutom självklart blommor), när jag var ute märkte jag att det var svårt att ställa om hjärnan. Och komma ihåg att inte skugga motivet med mitt huvud. :D

Kommentarer gör mig glad

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: