Bilder från landet - söndag

På söndagen regnade det och jag blev rastlös. Efter en promenad i skogen med Saga så gick jag runt och fotade inomhus. Mamma köpte stugan förra sommaren precis som den var, möblerad och inte städad - mot att hon fick tillträde på en gång. De som hade stugan innan hade haft den sedan den byggdes och det finns många gamla saker i den, både möbler och annat smått och gott.

Dessutom verkar mannen som hade den innan ha varit väldigt pysslig. Han har gjort små egna lösningar på precis allt. Varje gång vi är där så upptäcker vi något nytt finurligt han gjort. Allt ifrån att binda upp buskar och träd med udda snören, till små markeringar för varje pinal på en hylla. Det låter inte så extremt när jag beskriver det här, det är nog nästan så att man måste se det med egna ögon.


Förutom det finurliga pysslandet så har de som bodde där valt väldigt färgglada detaljer på möbler och delvis även på inredning. Jag vet inte om det är 60-tal kanske? Till exempel så är skåpsluckorna gröna på insidan, mellanblå på utsidan och så är det mörkblått på väggen bakom skåpen. Blåvitrutigt hyllpapper i köksskåpen och på övriga hyllor i köket, samt på en kaffefilterhållare. I vardagsrummet så är alla lampsladdar röda, så är även kökssoffan och stolarna. Hemska kakeldekorationer är det också, som även återfinns på kylskåpet. Det låter inte heller så extremt, och det är det inte heller. Men absolut inte snyggt.Efter att jag ledsnat på att fota så började vi riva bort lite småsaker i köket. Plockade ner tavlor och hyllor, drog ut spikar och så vidare. Köket är det första rummet som ska få sig en makeover (kanske börjar redan till helgen) och det kommer jag säkert visa upp här sen. Tyvärr har jag inget objektiv som kan få med allt på en gång, så det blir nog detaljbilder då också.
Kommentarer gör mig glad

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: